Аналітика

Аналітики очікують подальшого падіння цін на нафту

Ціни на нафту на торгах у понеділок обвалилися на третину — до 31 долара за барель.

Аналітики банку Goldman Sachs прогнозують падіння цін на нафту до 20 доларів за барель, повідомляє Bloomberg.

За словами експертів, прогноз для нафтового ринку зараз ще більш плачевний, ніж у листопаді 2014 року. Вони відзначили, що до падіння цін може підштовхнути нафтова війна між ОПЕК і Росією.

У свою чергу Yahoo з посиланням на аналітика Goldman Sachs Деміена Курваліна пише, що поточна ситуація кардинально змінює прогнози для ринків нафти і газу. Він вважає, що виробники дешевої нафти будуть збільшувати поставки, щоб змусити виробників із більш високими витратами знизити видобуток.

Як повідомлялося, на відкритті торгів 9 березня вартість нафти Brent упала майже на третину, до 31,44 долара за барель. Востаннє така вартість у нафти Brent була у 2004 році.

Це сталося після виходу Росії з угоди ОПЕК+. Переговори країн-учасниць угоди ОПЕК+, які відбулися у п’ятницю, завершилися провалом, оскільки сторони не змогли узгодити нові параметри угоди або продовжити термін дії поточних домовленостей.

Напередодні зустрічі ЗМІ повідомили, що переговори на межі зриву через небажання Росії додатково скорочувати видобуток — на 1,5 млн барелів на добу для учасників угоди ОПЕК+. Росії в такому випадку доведеться скоротити видобуток на 375 тисяч б/д.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net