Прогрес

Apple відмовиться від процесорів Intel для комп’ютерів Mac

Для Intel розрив співпраці з Apple буде скоріше символічний, оскільки на частку лінійки Mac припадало менше 5% виручки.

Компанія Apple більше не буде використовувати процесори Intel Corp. у своїх комп’ютерах лінійки Mac, замість чого перейде на чипи власної розробки. Про це у вівторок, 23 червня, пише Інтерфакс-Україна.

Таким чином Apple розірве 15-річну співпрацю з Intel.

Глава компанії Тім Кук заявив, що перші комп’ютери Mac, оснащені процесорами Apple, вийдуть до кінця цього року.

«Коли ми вносимо радикальні зміни, ми робимо це з однієї простої, але важливої ​​причини: для того щоб виробляти набагато кращу продукцію. Mac переходить на власні чипи — Apple Silicon», — сказав Кук на щорічній конференції для розробників WWDC в Сан-Хосе.

В Apple вважають, що нові процесори дозволять поліпшити продуктивність комп’ютерів при меншій енерговитратності. Компанія розраховує завершити перехід протягом двох років.

Microsoft і Adobe вже почали адаптувати свої пакети додатків Office і Photoshop під чипи Apple.

Про намір відмовитися від процесорів Intel говорили ще два роки тому. Як повідомляв Bloomberg, перехід на власні чипи є частиною загальної стратегії, спрямованої на поліпшення взаємодії між пристроями Apple, включаючи комп’ютери, смартфони iPhone і планшети iPad.

При цьому Apple отримає можливість випускати нові моделі Mac ув відповідності зі своїми планами і завданнями, не підлаштовуючись під вихід нових процесорів від Intel. Крім того, компанія стане єдиним великим виробником ПК, що оснащує свою техніку власними чипами. HP, Lenovo, Dell і Asus закуповують процесори у Intel, беззастережного лідера на цьому ринку.

Відзначається, що Intel не потерпить сильного фінансового удару від втрати співпраці Apple. За оцінками аналітиків Sanford C. Bernstein, на частку всієї лінійки Mac припадає менше 5% річної виручки Intel.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net