Світ

Apple закрила близько 100 своїх магазинів по всьому світу

Компанія Apple тимчасово закрила близько 100 своїх магазинів по всьому світу, повідомляє The Verge.

Закрито всі роздрібні магазини в Каліфорнії, деякі магазини в інших штатах, обидва магазини в Мексиці, обидва магазини в Бразилії, і ще 16 магазинів по всій Великобританії.

Йдеться про близько 100 магазинів, включаючи ті, які були закриті вже в Німеччині та Нідерландах, що становить майже п’яту частину від всіх магазинів Apple.

«У зв’язку з поточними умовами поширення COVID-19 на деяких територіях, які ми обслуговуємо, ми тимчасово закриваємо магазини в цих районах», — заявили в компанії в коментарі Bloomberg.

Нагадаємо, що 13 грудня в індійському штаті Карнатака робочі розгромили офіс заводу, де виробляються телефони Apple. Відео, зняте очевидцем, опублікував сайт Newsflare. Близько тисячі людей зібралися перед будівлею і вимагали виплатити заборгованість із зарплати. Конфлікт перейшов у безлади, учасників протесту, які протестують, розігнали поліцейські з кийками.

Після цього інциденту Apple призупинила передачу замовлень тайваньському збирачеві iPhone — Wistron, якому належить фабрика в індійському штаті Карнатака.