Світ

Аргентина купила у AstraZeneca 22 млн доз вакцини від коронавірусу

Уряд Аргентини підписав угоду про постачання 22 млн доз вакцини від коронавірусу, розробленої вченими Оксфордського університету і англо-шведською компанією AstraZeneca. Про це повідомляє ТАСС.

Зазначено, що якщо випробування вакцини завершаться успішно, і буде доведена її ефективність, Аргентина отримає препарат в першому півріччі 2021 року. Як зазначила влада республіки, досягнута угода не означає, що вони не продовжать вести переговори з іншими виробниками вакцин.

У п’ятницю президент Аргентини Альберто Фернандес повідомив, що вже в грудні країна може отримати 10 млн доз російської вакцини від коронавірусу Супутник V. Крім того, в грудні Аргентина може отримати 750 тисяч доз вакцини американської компанії Pfizer.

У серпні стало відомо, що в Мексиці та Аргентині буде запущено виробництво вакцини від коронавірусу, розробленої вченими Оксфордського університету і AstraZeneca. Йдеться про випуск 150-250 млн доз препарату, призначених для всіх країн Латинської Америки, за винятком Бразилії. Раніше влада Аргентини заявила, що вакцинація від коронавірусу буде добровільною і безкоштовною для жителів країни.

Нагадаємо, 3 березня в Аргентині зафіксували перший випадок інфікування коронавірусом. До теперішнього моменту кількість інфікованих в Аргентині перевищила 1,2 млн осіб. Від наслідків захворювання померли понад 33 тисячі осіб.