Прогрес

Археологи склали карту стародавнього міста з допомогою трактора і георадара

Вперше ученим, не вдаючись до розкопок, вдалося створити докладну карту стародавнього поселення. Вони навіть визначили схему міської мережі водопровідних труб.

Міжнародна група вчених з Кембріджського і Гентського університетів створили повну карту стародавнього міста в Італії. При цьому археологи до розкопок не вдавалися, а використовували георадар і трактор, пише Phys.org.

Археологи, використовуючи георадар, вивчили етруське поселення Фалерії Нові за 50 кілометрів від Риму.

Вчені, щоб скласти детальну карту стародавнього міста, досліджували 30,5 гектарів на мінітракторі. До нього був прикріплений георадар, який посилав електромагнітні імпульси і фіксував, як вони відбиваються від об’єктів.

Завдяки сучасній техніці, вдалося створити детальну карту і нанести на неї ринок, банний комплекс, храм і навіть схему каналізації.

Експерти припускають, що місто було розграбоване, оскільки у деяких будівель немає стін.

Ноу-хау вчених допоможе у вивченні давніх міст, тому що багато які з них не можуть бути розкопані або тому, що вони занадто великі, або тому, що над ними є сучасні споруди.

Фалерії Нові був заснований в 241 році до н. е. після того, як римляни придушили повстання етрусків — плем’я переселили туди з Фалерії і Фалерії Ветерес. Місто проіснувало до 700 року нашої ери.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net