Політика

Армен Амірян звернувся до духовних і політичних лідерів світу із закликом врятувати вірменських військовополонених

Екс-міністр культури Вірменії Армен Амірян закликав населення звернутися до всіх політичних і духовних лідерів світу з проханням врятувати вірменських військовополонених, що піддаються жорстокому поводженню в Азербайджані.

«Поки весь християнський світ відзначає День Подяки і готується до Різдва, кілька сотень вірменських військовополонених щодня проходять через жорстокі і нелюдські випробування в Азербайджані, принижуються фізично і морально. Доказом тому — численні відео, розповсюджені в мережі», — зазначив він.

Екс-міністр зазначив, що батьки полонених щодня збираються у будівлі уряду Вірменії, диппредставництв та міжнародних організацій в надії отримати хоч якусь інформацію про долю своїх синів, добре розуміючи — щогодини і хвилина можуть стати для них останніми.

«Давайте разом озвучимо проблеми, звернемося до світових політичних і духовних лідерів, гуманітарним організаціям для швидкого повернення військовополонених. Повірте, це буде найблагородніша ваше діяння на Різдво», — написав він.

Амірян пообіцяв щодня направляти цей заклик всім своїм друзі, главам ЗМІ, політичним і духовним лідерам країн світу.

Відзначимо, що діячі культури і мистецтва Вірменії закликали всіх Небезучастний до подій з Нагорним Карабахом і вірменським народом зібратися на акцію протесту в суботу, о 14:00, на площі Шарля Азнавура в Єревані. Вони вимагають від усіх міжнародних структур змусити азербайджанську сторону звільнити вірменських полонених, не дозволити принижувати їх честь і гідність на параді в Баку (чутки про це мусуються активно в ЗМІ і соцмережах. — ред.) А також домогтися якнайшвидшої передачі тел вірменських військовослужбовців рідним. Ініціатори мітингу — артист Грант Тохатян і режисер Мгер Мкртчян.

Нагадаємо, 17 опозиційних партій, в тому числі АРФД, з 10 листопада проводять мітинги в Єревані у відповідь на підписану прем’єр-міністром Вірменії Ніколом Пашіняном тристоронньої заяви щодо Карабаху. Опозиція вимагає відставки прем’єр-міністра Нікола Пашиняна, створення комітету порятунку і зміни деяких положень заяви.