Freestyle

Армія Карабаху має повне право бити по містах Азербайджану: в Єревані назвали причину

Армія оборони Карабаху має повне право вдарити по військових об’єктах, дислокованих в азербайджанських містах, заявив представник Міноборони Вірменії Арцруни Ованесян на брифінгу в п’ятницю.

«Якщо хтось в світі після всієї агресії Азербайджану проти Арцаха вважає, що у нас немає права відкривати вогонь по азербайджанським військовим об’єктам, які націлені на знищення мирного вірменського населення, нехай продовжує так думати надалі», — заявив Ованесян.

З першого дня війни азербайджанські війська проявляли агресію проти мирного населення в Карабасі, обстрілювали житлові будинки, лікарні і церкви. Вірменська армія ж відповідає вогнем по військових об’єктах, з яких відкривається вогонь і звідки здійснює нальоти військова авіація.

«Причому з військових аеродромів літають не тільки азербайджанські, а й турецькі винищувачі, які знаходяться там з серпня. Ці факти неодноразово були опубліковані і нами, і іноземними ЗМІ», — зазначив Ованесян.

Відзначимо, що станом на 30 жовтня в Карабасі були вбиті щонайменше 44 мирних жителя і 141 поранено, включно з дітьми, жінок і літніх людей.