Прогрес

Астронавти з Dragon Crew розповіли про дивні звуки під час польоту на Землю

Астронавти NASA Роберт Бенкен і Даглас Херлі розповіли, що під час входження в атмосферу Землі корабель SpaceX Dragon Crew видавав звуки, схожі на гарчання тварини, повідомляє The Washington Post.

За словами астронавтів, корабель «немов ожив», входячи в атмосферу під час історичного повернення з Міжнародної космічної станції. Звуки були схожі, скоріше, на гарчання тварини, ніж на рев механізму.

«Було дуже комфортно проходити крізь атмосферу, навіть попри те, що здавалося, нібито ми всередині тварини», — зазначив Бенкен.

Астронавти також відзначили, що момент відділення і викиду парашутів відчувався, немов удар бейсбольною битою по спинці крісла.

За словами астронавтів, після приземлення на гладь океану вікна були настільки обвуглені, що було лише зрозуміло наявність денного світла, розгледіти ж рятувальне судно або цивільний «флот роззяв» було неможливо.

Перебуваючи на Землі, вони зв’язалися по супутниковому телефону з командним центром у Х’юстоні і подзвонили своїм дружинам-астронавткам, щоб повідомити про благополучне повернення.

Приблизно, через 30 хвилин вони були на палубі рятувального корабля. На вертольоті їх доставили на берег, де на них чекав літак і вечеря з піцою. Незабаром вони повернулися додому в Х’юстон.

Нагадаємо, американський пілотований космічний корабель Crew Dragon успішно здійснив посадку в Мексиканській затоці після польоту до міжнародної космічної станції.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net