Прогрес

Автопарку рятувальників додали унікальну техніку

Автомобільний парк гірських рятувальників поповнився новою унікальною технікою — снігоболотоходами Богун.

Підрозділи ДСНС отримали десять снігоболотоходів Богун українського виробництва, а також спеціальне обладнання і спорядження. Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

«Служба постійно вживає заходів щодо підвищення здатності гірських пошуково-рятувальних підрозділів ефективно виконувати завдання за призначенням, зокрема: збільшено чисельність гірських пошуково-рятувальних підрозділів у кожній області Карпатського регіону, здійснюється матеріально-технічне забезпечення гірських пошуково-рятувальних підрозділів за рахунок коштів державного і місцевих бюджетів та міжнародної фінансової і технічної допомоги», — зазначив голова ДСНС Микола Чечоткін.

Він також додав, що з цього року вперше розпочато підготовку за фахом «рятувальник гірський».

«Сьогодні наші підрозділи отримують сучасну гірську рятувальну техніку, спеціальне обладнання, спорядження і десять снігоболотоходів Богун українського виробництва. Ця техніка буде передана підрозділам Закарпатської, Львівської, Івано-Франківської, Чернівецької, а також Одеської і Чернігівської областей», — сказав голова ДСНС.

Особливість снігоболотоходів Богун — їхня висока прохідність, яка дозволяє долати водні перешкоди і важкодоступні місця в гірській місцевості.

Ці автомобілі, загальною вартістю майже 29 мільйонів гривень, можуть пересуватися по будь-яких типах ґрунтів і водних перешкод. Швидкість пересування по твердих поверхнях дорівнює 40 км / год, а швидкість подолання водних перешкод дорівнює 6 км / год.

У комплектацію снігоболотохода входять: радіостанції автомобільного та авіаційного типу, гідрокостюми рятувальника, спеціальні рятувальні ноші з кріпленням для транспортування вертольотом, рятувальні мотузки і рятувальні жилети, широкий шанцевий інструмент, спеціальна для рятувальника бензопила.

Раніше НАК Нафтогаз України планувала виставити на продаж майже всі автомобілі компанії, у тому числі автопарк Mercedes.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net