Men's & Women's

Автопілот Tesla намагався сховатися від поліції

Електромобіль Tesla під керуванням автопілота намагався сховатися від переслідування поліції в канадській провінції Альберта. Про це повідомило видання Лента з посиланням на дорожню поліцію регіону.

У поліцію близько 16:00 надійшла скарга на автомобіль, який рухався по шосе з великою швидкістю, але виглядав так, як ніби за кермом нікого не було. Водій і пасажир в цей час спали на відкинутих сидіннях.

Патрульні виявили цю машину, Tesla Model S, і, включивши сигнальні вогні, спробували зупинити її. Однак автомобіль збільшив швидкість з 140 до 150 км/год, при цьому обмеження по швидкості на трасі складає 110 км/год.

Згодом автомобіль був зупинений, його 20-річному водієві висунули звинувачення в небезпечному водінні і вручили повістку до суду, засідання якого має відбутися в грудні.

Коментуючи інцидент, глава поліції Альберти Гері Грем нагадав, що автопілот є лише додатковою системою безпеки і не повинен залишатися без нагляду водія.

Нагадаємо, харківські поліцейські 11 серпня ввечері зупинили автомобіль Volkswagen в Основ’янському районі міста за їзду без включених фар. Під час спілкування з водієм поліцейські з’ясували, що він п’яний.

Затриманий погодився на тест на алкоголь за допомогою газоаналізатора Драгер. Прилад показав результат у вигляді трьох вертикальних стрілок, що означає понад шість проміле алкоголю в крові. Допустима норма таким чином була перевищена в 30 разів.