ГоловнеПолітика

Байден зробив призначення на ключові посади в перехідній адміністрації

Лідер президентських перегонів в США Джо Байден оголосив про призначення ключових посадовців перехідної адміністрації. Про це у вівторок, 17 листопада, повідомила прес-служба штабу Байдена — Харріс.

«В обраного президента Байдена і обраної віце-президента Харріс амбітний і невідкладний порядок денний для подальших дій. Команда, яку ми вже почали збирати, дозволить нам вирішити проблеми, які постануть перед нашою країною вже в перший день», — заявив у зв’язку з цим керівник апарату Білого дому Рон Клейн.

Таким чином, оголошені дев’ять призначень в новій адміністрації Білого дому. Старшим радником президента став Майк Донілон; заступником голови адміністрації — Джен Діллон; юрисконсультом Білого дому — Дана Ремус; главою адміністрації першої леді — Джулісса Панталеон; головним радником першої леді — Ентоні Бернал; радником президента — Стів Річетті; директором канцелярії Білого дому з публічних питань — Седрік Річмонд; директором канцелярії Білого дому з питань міжурядових відносин — Джулі Родрігес; директором з питань діяльності Овального кабінету — Енні Томасіні.

Раніше Джо Байден офіційно оголосив про перше призначення — керівника адміністрації, яким став його давній помічник Рон Клейн. У штабі заявили, що протягом найближчих тижнів відбудуться інші призначення на ключові посади нової адміністрації, які будуть збалансовані з точки зору гендерного і расового підходів.

Водночас чинний глава Білого дому Дональд Трамп відмовляється визнавати свою поразку на президентських виборах — він розпорядився, щоб його адміністрація утрималася від будь-яких кроків із взаємодії з перехідною командою Байдена. У свою чергу Байден заявив, що відмова Трампа почати процес передачі влади призведе до збільшення кількості жертв коронавірусу.

Раніше ЗМІ робили прогнози щодо кандидатів в адміністрацію Байдена.