Соціум

Берлінський кінофестиваль даватиме гендерно нейтральні нагороди

«Берлінале» з 2021 року відмовиться від нагород за найкращі жіночу та чоловічу ролі. Замість них «Срібних ведмедів» присуджуватимуть за найкращі головну роль та роль другого плану.

Берлінський кінофестиваль «Берлінале» з 2021 року присуджуватиме лише гендерно нейтральні нагороди. Замість нагород за найкращу жіночу і найкращу чоловічу ролі «Срібних ведмедів» даватимуть за найкращу головну роль і за найкращу роль другого плану. Про це повідомив фестиваль.

«Ми вважаємо, що скасування поділу нагород за ознакою статі — це сигнал до більш гендерно чутливого розуміння в кіноіндустрії», — зазначили керівники «Берлінале» Марієтта Ріссенбек і Карло Шатріан.

У 2021 році кінофестиваль відбудеться у звичайному форматі. «Фестиваль проходитиме відповідно до правил, що діятимуть на час проведення. Це дасть безпеку для всіх гостей», — повідомили організатори.

Окрім найкращих головної ролі і ролі другого плану нагороди також вручатимуть за найкращий фільм, найкращий сценарій, найкращу режисуру, гран-прі журі фестивалю і приз журі, а також нагороду за видатні досягнення в кіно.

Джерело: DW