Світ

Bild: в ФРН введуть «лайт-локдаун» через коронавірус

Канцлер Німеччини Ангела Меркель має намір ввести в країні «полегшену» версію локдауна на тлі зростання захворюваності коронавірусом нового типу. Про це повідомляє німецька газета Bild.

«Про нову модель режиму обмежень канцлер і 16 глав земель можуть домовитися на зустрічі в середу», — йдеться в повідомленні.

Передбачається, що закриються ресторани і бари, будуть скасовані всі масові заходи, магазини стануть працювати з обмеженнями. При цьому школи і дитячі сади продовжать роботу. Масові заходи планують повністю скасувати.

З початку жовтня в Берліні діє обмежений режим роботи магазинів, барів, ресторанів і нічних клубів. Закладам дозволено працювати з 23.00 до 6.00. Максимально допустима кількість відвідувачів приватних заходів була скорочена до десяти.

Крім того, були введені обмеження на відвідування приватних урочистостей в закритих приміщеннях. Зокрема, число відвідувачів вирішили скоротити з 25 до десяти осіб. При цьому з 23.00 до 06.00 дозволили збиратися групами не більше п’яти осіб, в тому числі і на відкритому повітрі.

Згідно з даними Інститут Роберта Коха на 27 жовтня, з початку пандемії коронавірусу в Німеччині виявлено 437 866 випадків захворювань COVID-19. За добу в країні захворіли коронавірусом 8685 осіб. Померли 10 056 людей.

Нагадаємо, федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр пішов на карантин після того, як у його охоронця підтвердили коронавірус.

Також, противники обмежувальних заходів, введених в Німеччині в зв’язку з пандемією коронавірусу, влаштували акцію протесту в Берліні в неділю.