Світ

Білий дім відреагував на викрадення білоруських опозиціонерів

Вашингтон висловлює стурбованість щодо викрадень представників опозиції в Білорусі. Про це йдеться в прес-релізі Білого дому, оприлюдненому Кейлі Макінені.

«США вкрай стурбовані триваючими порушеннями прав людини після виборів в Білорусі, повідомленнями про викрадення або насильницьке витурення опозиційних діячів», — заявила прес-секретар.

Також в Білому домі закликали владу республіки звільнити всіх несправедливо затриманих мітингувальників і політиків.

«США працюють зі своїми міжнародними партнерами для того, щоб притягнути до відповідальності тих, хто вчинив ці порушення (обмеження свободи слова — ред.). Ми закликаємо білоруський уряд звільнити всіх тих, хто несправедливо утримується під вартою», — наголосила Макінені і додала, що президентські вибори в Білорусі не були справжніми.

Крім того, Вашингтон вкотре наголосив на важливості демократії.

«Величезна кількість мирно протестуючих білорусів дає чітко зрозуміти, що уряд не може більше ігнорувати заклики народу до демократії», — резюмувала прес-секретар Білого дому.

Нагадаємо, в Республіці Білорусь шестеро з семи членів президії Координаційної ради затримані, під тиском виїхали з Білорусі або проти своєї волі вивезені з країни. На волі в країні залишилася тільки письменниця і лауреат Нобелівської премії Світлана Алексієвич.