Аналітика

Білл Гейтс інвестував у штучну олію

Лабораторна олія має всі властивості пальмової олії, але не така руйнівна для тропічного лісу.

Інвестиційний фонд Breakthrough Energy Ventures американського мільярдера Білла Гейтса інвестував 20 мільйонів доларів у стартап C16 Biosciences, який вироблятиме штучну олію. Про це повідомляє портал Livekindly.

Як стверджує джерело, у виробництві продукту будуть використовувати хімічні компоненти, ідентичні пальмовій олії.

Стартап C16 Biosciences планує працювати з косметичними брендами, які використовують пальмову олію. За словами генерального директора C16 Biosciences Шара Тікку, лабораторний продукт зможе зменшити залежність виробників від тропічних лісів.

«Олійна пальма може рости тільки в межах 5-10 градусів від екватора», — уточнює Тікку.

Відомо, що виробництво пальмової олії є основною причиною вирубування лісів в Індонезії. Світовий попит на неї знищує середовище існування таких рідкісних видів, як орангутанг і суматранський носоріг. За даними Всесвітнього фонду дикої природи, у світі залишилося всього 80 суматранских носорогів. Щорічно через видобуток пальмової олії в атмосферу викидається близько півмільярда тонн вуглекислого газу.

Раніше Білл Гейтс виділив зі свого благодійного фонду п’ять мільйонів доларів на надання підтримки Китаю в боротьбі з коронавірусом нового типу.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net