ГоловнеСвіт

Білл Гейтс назвав глобальні зміни, які чекають світ після пандемії

Засновник Microsoft Білл Гейтс упевнений, що пандемія коронавірусу кардинально змінить підхід до роботи, комунікацій і навіть після перемоги над вірусом світ ще довго «не повернеться в норму». Підприємець передбачив загалом сім глобальних змін, які чекають людство після ковіду. Його прогнози опублікувало видання Inc.

Так, Гейтс вважає, що, по-перше, в найближчому майбутньому віддалені зустрічі стануть нормою. Раніше клієнт міг образитися, якщо з ним не захотіли б зустрічатися особисто. Тепер ставлення до цього змінилося.

По-друге, програмне забезпечення, особливо для онлайн-спілкування, стане розвиватися швидше.

По-третє, компанії почнуть ділити між собою офіси. Просто тому, що працювати в офісі повний тиждень знову буде небагато хто.

По-четверте, люди перестануть прагнути переїхати у великі центри. Працювати віддалено можна буде з будь-якої точки світу.

По-п’яте, люди стануть менше спілкуватися з колегами.

Також Гейтс упевнений, що сама по собі поява вакцини відразу не врятує планету від коронавірусу. Хвороба нікуди не зникне і нові осередки будуть виникати в майбутньому. Це не означає, що світ назавжди залишиться в стані карантину, проте по-справжньому впоратися з пандемією вдасться тільки після того, як коронавірус вдасться взяти під контроль у всьому світі, і вакцина стане доступною всім.

І останній прогноз — наступна пандемія буде не такою страшною. Людство отримало досвід боротьби з інфекцією і зможе його застосувати.

Нагадаємо, Фонд американських філантропів Білла і Мелінди Гейтс виділить ще 70 мільйонів доларів на розробку і поширення вакцини від COVID-19.