Соціум

Білл Гейтс розповів, чому 2021 рік буде кращим за 2020

Мільярдер і співзасновник Microsoft Білл Гейтс назвав 2020 рік руйнівним, але при цьому висловив упевненість, що 2021 рік буде кращим. Про це він написав у своєму блозі.

Гейтс вважає, що у людства є бодай 12 підстав для радості в майбутньому році.

Так, на думку Гейтса, подяки заслуговує швидкість, з якою фармацевтичні компанії створили й протестували вакцину від коронавірусу. У наступному ж році вакцинуватися зможе значна частина населення Землі.

Крім того, позитивним моментом він вважає, що багато людей змирилися з масками і необхідністю соціального дистанціювання, що в свою чергу, буде знижувати швидкість поширення інфекції.

Також Білл Гейтс сподівається, що перемогти коронавірус вдасться у всьому світі. Спостереження за тим, як країни борються з пандемією, вселяє в підприємця оптимізм.

Засновник Microsoft вважає, що успішних проектів зі створення вакцин буде стає в світі все більше.

«З такою кількістю компаній, що використовують різні підходи, існує набагато більше шансів, що деякі з вакцин виявляться безпечними і ефективними. Їх уже дві, і, можливо, стане ще більше», — написав він.

Позитивним, на думку Гейтса, є і те, що фармацевтичні компанії почали розділяти між собою фінансові ризики, йдуть один одному назустріч — діляться виробничими ресурсами і технологіями.

«Для повної перемоги над вірусом необхідно провести від п’яти до 10 млрд доз вакцин. Але це не найголовніша проблема. Основна перешкода тут — логістика. Однак людство зможе вирішити і це питання», — вважає він.

Також підприємець сподівається, що все більше людей перестануть скептично ставитися до щеплень і поширювати конспірологічні теорії про вакцини.

«Громадські діячі, вчені та сімейні лікарі повинні взяти на себе важливу місію — розповідати людям про користь нової вакцини», — пише Гейтс.

Позитивним моментом, вважає мільярдер, є і те, що лікарі розробили й інші способи боротьби з вірусом — зокрема, використання антитіл.

«Технології тестування на коронавірус з кожним днем ​​тільки розвиваються. Зовсім скоро люди масово зможуть отримати доступ до експрес-тестів, які можна буде проводити самостійно», — вважає засновник Microsoft.

Також він звертає увагу на те, що фактично захворюваність і смертність в Африці на південь від Сахари нижча, ніж в США і Європі. Спочатку Гейтс припускав, що бідні країни не впораються з пандемією. Зараз підприємець каже, що був радий помилятися.

Увесь світ згуртувався, щоб побороти пандемію. Звичайно, така велика трагедія не найкращий привід для співпраці. Однак факт залишається фактом — люди показали себе з найкращого боку і отримали досвід, який допоможе кооперуватися і в інших важких ситуаціях, — робить висновок Білл Гейтс.

Нагадаємо, засновник Microsoft Білл Гейтс заявив, що найближчі шість місяців будуть найскладнішими для США за весь час пандемії COVID-19, а режим обмежень в країні може протривати до 2022 року.