Соціум

Білл Гейтс спрогнозував закінчення пандемії

Американський філантроп і мільярдер Білл Гейтс вважає, що вжиті заходи щодо запобігання поширення коронавірусу і розробки вакцини принесли плоди, і світло в кінці тунелю вже видно. Про це засновник Microsoft заявив в інтерв’ю Wired.

«Вплив інновацій на збільшення охоплення діагностики, поява нових терапевтичних засобів і вакцин по-справжньому вражає. І це змушує мене думати, що в багатьох країнах ми зможемо розібратися з цим до кінця 2021, а в світі в цілому — до кінця 2022 року», — сказав Гейтс.

Водночас Гейтс зазначив, що в Росії або Китаї тиск на виробників вакцини такий високий, що громадянам можуть почати робити щеплення, не перевіривши їх в достатній мірі на ефективність і безпеку.

У США, за словами Гейтса, подібне неможливо. І якщо вакцина «з’явиться на чотири місяці пізніше — нічого страшного», вважає засновник Microsoft.

Коментуючи ситуацію у США, він зазначив, що більшість проведених тестів в країні — абсолютно даремні, тому що результатів доводиться чекати дуже довго — більше тижня.

«Лабораторії повинні брати плату за тести тільки в тому випадку, якщо вони можуть надати результати протягом 48 годин», — вважає засновник Microsoft.

За його словами, зробити тестування ефективним інструментом можна лише запровадивши систему оплати, коли клієнт може доплатити за результати протягом 24 годин, заплатити звичайну ставку за 48 годин і нічого не платити, якщо результати з’явилися пізніше.

Раніше засновник Microsoft, філантроп Білл Гейтс побоювався, що в світі у широкому доступі можуть з’явитися небезпечні вакцини від коронавірусної інфекції, оскільки не пройшли необхідну перевірку і тому несуть небезпеку.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net