Світ

Білл Гейтс вважає, що на планету чекає велика криза

Засновник Microsoft Білл Гейтс вважає, що в найближчі десятиліття на планету чекає велика криза, яка виявиться значно гіршою від пандемії коронавірусу. У своєму блозі GatesNotes він написав, що планета зіткнеться з катастрофічними бідами, викликаними зміною клімату.

«Якщо ви хочете зрозуміти, яких збитків завдасть зміна клімату, подивіться на COVID-19 і розподіліть страждання на набагато більш тривалий період часу. Загибель людей і економічні труднощі, викликані цією пандемією, — це те, що буде відбуватися регулярно, якщо ми не усунемо викиди вуглецю в світі», — заявив американський мільярдер.

За словами Гейтса, в найближчі десятиліття смертність від підвищення температури на Землі буде такою ж, як зараз від коронавірусу — 14 осіб на 100 000 населення. А до 2 100 року цей показник буде в п’ять разів більшим.

Щоб уникнути таких наслідків, на думку Гейтса, потрібно скерувати на боротьбу зі зміною клімату сили науки в різних галузях. Прийняті рішення повинні працювати і в бідних країнах. А починати цю боротьбу треба прямо зараз, витягуючи уроки з пандемії коронавірусу — тобто діяти так само згуртовано і з такою ж напругою, як країни роблять це в протистоянні з пандемією.

Мільярдер зазначив, що у людства немає часу і потрібно діяти вже сьогодні, оскільки на створення і впровадження розробок в сфері чистої енергії підуть десятиліття.

Нагадаємо, минулого місяця в Арктиці зафіксований абсолютний мінімум кількості льоду.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net