Прогрес

Біологи назвали препарати для тестування проти COVID-19

Використання вже існуючих ліків може дати більш швидкі результати в боротьбі з коронавірусом, ніж винахід нових.

Вчені виділили 69 ліків і з’єднань, які можуть бути ефективними при лікуванні COVID-19. Про це повідомляє The New York Times з посиланням на науковий сайт bioRxiv.

Відзначається, що появі списку супроводжувало проведення досліджень генів SARS-CoV-2.

На думку вчених, багато ліків і з’єднання з цього списку вже використовуються для лікування інших захворювань. Дослідники вважають, що їх повторне використання може призвести до більш швидких результатів, ніж створення абсолютно нового противірусного препарату.

Серед «кандидатів», які можуть протидіяти SARS-CoV-2, 24 препарати, схвалених Управлінням з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA). Вони допомагають у таких хворобах, як рак, хвороба Паркінсона і гіпертонія. Серед інших були такі ліки, як галоперидол і метформін, прийняті пацієнтами з діагнозами шизофренія, діабет другого типу.

Препарат від малярії хлорохін, про який раніше згадував президент США Дональд Трамп, також у списку. У той же час, дослідники поки відмовляються робити поспішні висновки щодо того, який з препаратів зможе перемогти SARS-CoV-2, у всякому разі, до проведення всіх необхідних випробувань.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net