Економіка

Бізнес в Україні активізувався — Нацбанк

З пом’якшенням карантинних обмежень почала поступово відновлюватися економічна активність.

Нацбанк відзначив відновлення попиту на робочу силу і активізацію українського бізнесу з ослабленням карантинних заходів. Про це повідомляє прес-служба Нацбанку.

«У світі поновлюються позитивні настрої. Країни пом’якшили карантин і розширили заходи з підтримки економіки. З’явилися новини про попередні позитивні результати клінічних випробувань однієї з вакцин від коронавірусу. Усе це сприяє активізації бізнесу та відновленню здорового апетиту інвесторів», — сказано в повідомленні.

Крім того пожвавлюється і український бізнес. У другій декаді травня збільшилися попит і обсяги виробництва електроенергії, що свідчить про поступове відновлення економічної активності після ослаблення карантину, інформує регулятор.

«Оптимістично виглядає і ринок праці. Попит на робочу силу відновлюється в усіх сферах, не тільки в секторі послуг. Звичайно, кількість вакансій не досягла докризового рівня, але збільшується», — додали в НБУ.

Нарешті, в Нацбанку відзначили незначне подорожчання продуктів харчування за останній тиждень — дещо зросли ціни на крупи, яловичину та фрукти. Утім, знижувалися ціни на овочі та ліки, в тому числі і через збереження сприятливої ​​ситуації на валютному ринку.

Раніше бізнес викрили на зловживанні пом’якшенням карантину. Відразу після послаблення карантинних обмежень з 11 травня Держпродспоживслужба почала перевіряти, як бізнес дотримується правил роботи.

Також Кабмін визнав, що програма кредитів не працює. За три місяці за програмою Доступні кредити 5-7-9% видали всього 451 кредит на загальну суму 276 млн грн. Програма розрахована на 4 млрд.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net