Економіка

Boeing планує відновити виробництво 737 MAX

Корпорація Boeing звернулася до постачальників з проханням бути готовими до постачання деталей для 737 МАХ в квітні 2020 року.

Виробництво Boeing 737 MAX планують відновити до травня поточного року, про це повідомляє Reuters з посиланням на інформовані джерела.

Компанія вже звернулася до постачальників з проханням «бути готовими».

Плани компанії виявилися порушені через коронавірус. Спочатку, за словами джерела агентства, Boeing сподівалася відновити виробництво лайнера в квітні, проте через швидке поширення хвороби, виробництво не запустили.

За підрахунками агентства CNN, аерокосмічна корпорація Boeing в результаті наслідків катастроф двох літаків моделі Boeing737 MAX зазнала збитків на суму понад 18 мільярдів доларів.

Нагадаємо, експлуатація Boeing 737 MAX була призупинена після двох катастроф, жертвами яких стали 346 осіб. Так, в березні 2019 року Boeing 737 MAX, що належить авіакомпанії Ethiopian Airlines, розбився в Ефіопії через кілька хвилин після зльоту. У жовтні 2018 року розбився Boeing 737 MAX індонезійської компанії Lion Air. Тоді загинули всі 189 осіб, які перебували на борту. Літак впав в Індонезії через 13 хвилин після вильоту з аеропорту.

Пізніше у літаків знаходили нові уразливості, проте модель 737 MAX обіцяли повернути в небо до червня-липня 2020 року.

Раніше стало відомо, що авіакосмічний концерн Boeing звернувся до влади США за фінансовою допомогою в розмірі щонайменше $60 млрд для підтримки всієї аерокосмічної галузі країни на тлі пандемії коронавірусу COVID-19.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net