Економіка

Boeing вдвічі зменшить виробництво через коронавірус

При цьому Boeing сподівається, що наслідки падіння попиту на ринку цивільних літаків через коронавірус будуть подолані в найближчому майбутньому.

Американська аерокосмічна корпорація Boeing знизить випуск літаків через коронавірусну кризу. Про це повідомив президент компанії в Росії і СНД Сергій Кравченко в інтерв’ю телеканалу РБК.

«Ми практично удвічі знизимо в найближчі роки виробництво як вузькофюзеляжних, так і широкофюзеляжних літаків», — сказав він.

Представник Boeing спрогнозував, що наслідки падіння попиту на ринку цивільних літаків через коронавірус будуть подолані в найближчому майбутньому.

«Ми плануємо, що через два-три роки буде відновлення потреби в новій авіаційній техніці на тих рівнях, які були до кризи», — зазначив він.

Кравченко також повідомив, що Boeing в III кварталі 2020 року повторно сертифікує пасажирські лайнери Boeing 737 MAX. Він відзначив безпрецедентний рівень детальності аналізу безпеки Boeing 737 MAX. «Стандарти сертифікації взагалі піднімуться на абсолютно новий рівень. Це починається з нашої машини», — заявив він.

Експлуатація Boeing 737 MAX була призупинена після двох катастроф. В Ефіопії 10 березня 2019 року розбився Boeing 737 MAX 8 авіакомпанії Ethiopian Airlines, загинули 157 осіб. Жертвами катастрофи літака аналогічної моделі компанії Lion Air в Індонезії 29 жовтня 2018 року стали 189 осіб.

Керівництво Boeing визнало, що в обох випадках на борту повітряних суден перед тим, як вони розбилися, був збій у роботі системи поліпшення характеристик маневреності.

Після цього багато країн, включаючи США і держави Євросоюзу, з міркувань безпеки призупинили експлуатацію літаків даної серії.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net