Соціум

Богослужіння на Великдень покажуть онлайн — УГКЦ

З боку влади України прийнято принципове рішення дати можливість здійснювати богослужіння на Великдень.

В Офісі президента відбулася робоча зустріч президента Володимира Зеленського з главою Української греко-католицької церкви (УГКЦ), верховним архієпископом Києво-Галицьким Святославом (Шевчуком), на якій обговорили святкування Великодня в умовах пандемії коронавірусу COVID-19. Про це повідомляє прес-служба УГКЦ.

Зеленський підкреслив, що Великодній період може бути часом найбільшого поширення коронавірусу в Україні, а тому відповідальність церков України і їхнє партнерство з органами державної влади з метою протидії цій небезпеці зараз особливо значущі.

«Глава держави пояснив, що з боку державної влади прийнято принципове рішення дати можливість здійснювати Великодні богослужіння і транслювати їх вживу. Вкрай необхідно максимально переконати людей залишатися вдома і забезпечити їх усім необхідним для святкування Великодня, не виходячи зі своїх будинків. Скупчення людей в храмах або біля них несе серйозну загрозу їхньому життю і здоров’ю», — йдеться в повідомленні.

Глава УГКЦ подякував президенту за оцінку зусиль церкви у протидії поширенню коронавірусу. Президента поінформували про звернення архієпископа Святослава, спрямованого до віруючих, щоб вони максимально брали участь у пасхальних богослужіннях в домашніх умовах і про надану можливість освячення лози і Великодніх кошиків у форматі онлайн-трансляції.

Архієрей згадав також про своє відеозвернення до греко-католиків, у якому він закликав поставитися з розумінням до того, що у Вербну неділю і під час Великодніх служб віруючі в храми потрапити не зможуть.

Нагадаємо, 2 квітня Кабмін заборонив святкування Великодня в Україні. До 24 квітня заборонені всі масові заходи, включаючи релігійні, незалежно від кількості учасників. Раніше діяв дозволений ліміт на 10 осіб.

Раніше повідомлялося, що президент Зеленський обговорив з МОЗ заходи безпеки на Великдень.