Світ

Британія оцінила шанси досягти угоди щодо Brexit

Імовірність досягнення угоди з ЄС щодо Brexit становить 30-40%. Про це заявили в офісі прем’єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона, повідомляє The Times.

Джонсон вимагає, щоб британським рибалкам дозволили подвоїти обсяги вилову в прибережних водах Великої Британії, що призвело до глухого кута в переговорах про торгівлю і рибальство після Brexit.

Своєю чергою, представники ЄС кажуть, що британська позиція призведе до втрати кожного третього риболовецького човна в Європі, і відкидають цю пропозицію.

«Тупикова ситуація посилила зростаючий песимізм по обидва боки з приводу «критичного» раунду переговорів на наступному тижні», — сказано в матеріалі.

Крім того, сторони сперечаються з приводу державної допомоги та інших ключових питань, і немає ніяких ознак того, що Лондон і Брюссель готові до компромісу.

Нагадаємо, що раніше Франція звинуватила Британію в затягуванні переговорів щодо Brexit. Переговори про торговельну угоду між Британією та ЄС залишаються в глухому куті через «непримиренну і нереалістичну позицію» Британії, заявила Франція.

Також повідомлялося, що в ЄС сумніваються в досягненні угоди з Британією щодо Brexit. Головний парламентер від ЄС каже, що не розуміє, «чому ми продовжуємо витрачати час за такого ставлення британської сторони».