Світ

Британія оголосила новий тарифний режим після Brexit

До 60% товарів буде надходити до Великобританії, не обкладаючись тарифами, на умовах СОТ або через існуючий преференційний доступ.

Уряд Великобританії оголосив про новий тарифний режим після Brexit, який замінить зовнішній тариф Євросоюзу. Про це повідомляє прес-служба Міністерства зовнішньої торгівлі країни.

Зазначається, що новий тарифний режим, UK Global Tariff (UKGT), буде простішим і дешевшим, ніж Єдиний зовнішній тариф Євросоюзу (EU CET). Він буде в фунтах стерлінгів, а не в євро.

«Уперше за 50 років ми можемо встановити свій власний тарифний режим, який адаптований до економіки Великобританії. Наш новий глобальний тариф принесе користь британським споживачам і домогосподарствам, усунувши бюрократичні перепони і знизивши вартість тисяч товарів щоденного споживання», — сказала міністр зовнішньої торгівлі Елізабет Трасс.

Відповідно до нового торгового режиму будуть скасовані мита на широкий спектр продукції. До 60% товарів буде надходити до Великобританії, не обкладаючись тарифами, на умовах СОТ або через існуючий преференційний доступ з січня 2021 року.

Країна скасує торгові мита на імпорт вартістю 30 млрд фунтів стерлінгів, що надходить в ланцюжка поставок Сполученого Королівства.

При цьому Великобританія збереже торгові мита на низку товарів, що підтримують галузі британської промисловості, такі як сільське господарство, автомобілебудування і рибальство.

Минулого тижня стало відомо, що Лондон і Брюссель не домовилися про умови торгівлі після виходу Великобританія з Євросоюзу. Домовленостей немає майже з усіх питань — від рибальства і сільського господарства до фармацевтичних правил і тарифів.

При цьому 1 червня має відбутися завершальний етап переговорів про відносини ЄС і Британії після Brexit.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net