Прогрес

Британія поділилася першими результатами випробування вакцини від COVID

Вакцина компанії AstraZeneca не дала якихось серйозних побічних ефектів і викликала імунні реакції.

Антикоронавірусна вакцина від Оксфордського університету виглядає безпечною і тренує імунну систему. Про це повідомляє Reuters.

Медичний журнал The Lancet опублікував результати випробувань, які показують, що вакцина, яку розробляє компанія AstraZeneca і вчені з Британського Оксфордського університету, не спричнила будь-яких серйозних побічних ефектів та викликала імунні реакції антитіл і Т-клітин.

За даними ВВС, випробування за участю близько 1077 осіб показали, що ін’єкція привела до того, що вони виробляли антитіла і лейкоцити, здатні боротися з коронавірусом.

Не було ніяких небезпечних побічних ефектів від прийому вакцини, проте у 70% людей у ​​випробуванні розвинулася лихоманка або головний біль.

Дослідники говорять, що цим можна впоратися за допомогою парацетамолу.

Незважаючи на результати тестувань, поки рано говорити, чи достатньо цього, щоб забезпечити захист. На цей час проводяться більш масштабні випробування.

Великобританія вже замовила 100 мільйонів доз вакцини.

У зв’язку з дослідженням прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон привітав учених з успіхами, назвавши їхнє досягнення «дуже позитивними новинами». Прем’єр нагадав, що, хоча робота над вакциною триває, був «зроблений важливий крок в правильному напрямку».

Раніше повідомлялося, що масова вакцинація від коронавірусу може стартувати вже в середині 2021 року.