Економіка

Британія розширила квоти на українські товари

Підписана між Україною та Великою Британією угода залишає без змін кількість квотованих товарів, але розширює самі квоти. Про це повідомив заступник міністра економіки — торговий представник Тарас Качка у Facebook.

«Оскільки угода є continuity agreement, на жаль, ми зберегли ту ж логіку щодо товарів, які підлягають частковій лібералізації. Тобто, кількість товарів, щодо яких діють тарифні квоти, не змінилася. У той же час, йдеться про фактичне збільшення цих тарифних квот», — пояснив торгпред.

Качка зазначив, що самі квоти розширені на 13-20%. Наприклад, додатково введені 136,2 тис./тонн тарифної квоти на пшеницю, 100,02 тис. тонн на рік — кукурудзи, 12,04 тис. тонн у рік м’яса птиці.

При цьому умови угоди передбачають його перегляд через два роки, а переговори про оновлення почнуться вже на другий рік дії документа.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон підписали Угоду про політичну співпрацю, вільну торгівлю і стратегічне партнерство між країнами.