Світ

Британія замовила 60 млн доз вакцини від коронавірусу

Влада Великобританії підписала угоду про постачання 60 млн доз вакцини від коронавірусу COVID-19, що розробляється спільно французькою фармакологічною корпорацією Sanofi і британською компанією GSK (GlaxoSmithKline). Про це повідомляє британське міністерство у справах бізнесу, енергетики і промислової стратегії.

Зазначається, що вже влітку 2021 року буде зроблено щеплення в першу чергу медикам, які ведуть боротьбу з пандемією, працівникам сфери соціального забезпечення і британцям з хронічними захворюваннями.

За словами глави відомства Алока Шарми, «дуже важливо якомога швидше отримати доступ до різноманітних перспективних вакцин, що розробляються, таким як GSK і Sanofi, щоб знайти найбільш ефективну для захисту населення і порятунку життів».

Компанії Sanofi і GlaxoSmithKline планують розпочати клінічні випробування вакцини, заснованої на технології рекомбінації ДНК, яка вже застосовується під час створення антигрипозних вакцин, у вересні цього року і випустити її в продаж у першому півріччі 2021 року.

«Разом із сьогоднішнім оголошенням уряд забезпечив ранній доступ до чотирьох різних вакцин і 250 млн доз, що дає Великобританії найбільш ймовірний шанс знайти безпечну й ефективну вакцину з максимальною швидкістю», — йдеться в повідомленні.

У червні повідомлялося, що вчені у Британії розпочали клінічне випробування вакцини від COVID-19 на людях. Для першого етапу тестування були відібрані 300 волонтерів. Якщо випробування дасть позитивний результат, число добровольців збільшать ще на 6 тисяч.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net