Світ

Британські медики заявили про гостру нестачу засобів захисту

Лікарям порадили замінити захисні халати короткими фартухами і повторно використовувати одноразові засоби.

Британські лікарі і медсестри зіткнулися з гострою нестачею засобів індивідуального захисту. Так, у країні майже вичерпалися запаси водовідштовхувальних одноразових хірургічних халатів, що входять у комплект для медиків, які працюють із зараженими коронавірусом пацієнтами. Про це у п’ятницю, 17 квітня, повідомила газета The Guardian.

За словами джерел видання, в резерві Національної системи охорони здоров’я країни кількість необхідних халатів скоротилася до кількох десятків тисяч штук. Тоді як на один день британським медикам необхідно 150 тисяч.

У зв’язку зі сформованою ситуацією МОЗ королівства були підготовлені нові інструкції для медперсоналу. Лікарям і медсестрам слід замінювати халати короткими фартухами в поєднанні з комбінезонами, що дає більш низький рівень захисту. Поширені також рекомендації повторно використовувати навіть одноразові засоби захисту з огляду на «надзвичайні обставини».

У британському уряді брак засобів індивідуального захисту пояснюють глобальним дефіцитом.

Водночас британська профспілка медсестер уже рекомендувала своїм членам «у крайньому випадку» відмовляти пацієнтам у наданні допомоги, якщо безпека самого медика не може бути гарантована.

За даними британських ЗМІ, у країні померли вже близько 50-60 медиків, які заразилися коронавірусом. При цьому інфекція виявлена ​​у третини співробітників британської сфери охорони здоров’я, які здали аналізи.

Із 23 березня у Великобританії діє загальнонаціональний карантин. Виходити на вулицю можна лише у виняткових справах: на роботу, до лікаря, в аптеку або за продуктами, раз на день зайнятися спортом на свіжому повітрі. Закрито всі кафе, ресторани, непродовольчі магазини, кінотеатри, музеї. 16 квітня уряд прийняв рішення продовжити карантинні заходи до 7 травня.

Раніше стало відомо, що співробітників Національної служби охорони здоров’я Великобританії перевозитимуть тематичні автобуси, які задіяні для екскурсій у лондонському музеї Гаррі Поттера.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net