Соціум

Число постраждалих від землетрусу в Туреччині перевищило 800 осіб

Унаслідок землетрусу на заході Туреччини загинули 24 людини, постраждали 804 особи, з яких 743 — в Ізмірі, п’ять — у Манісі, дві — в Баликесірі і 54 — в Айдині. Про це в п’ятницю, 30 жовтня, повідомило турецьке Агентство з надзвичайних ситуацій і стихійних лих (AFAD).

«Число загиблих збільшилося до 24, поранених — до 804», — йдеться в повідомленні.

За даними рятувальників, один із загиблих потонув. Станом на 01.30 за Києвом пошуково-рятувальні роботи були закінчені в чотирьох із 17 зруйнованих будівель в Ізмірі. Тривають розбори ще 13 будівель.

Землетрус магнітудою 6,6 стався в п’ятницю, 30 жовтня у районі Сеферіхісар в Егейському морі. Епіцентр залягав на глибині 16,54 км. Після землетрусу зафіксовано 296 афтершоків, 27 з яких були сильніші за магнітуду 4.

Унаслідок поштовхів пошкодження отримали декілька десятків будівель. У пошуково-рятувальних роботах задіяні близько 4 тисячі співробітників екстрених служб.

Поштовхи були настільки сильними, що відчувалися в Стамбулі, а також в грецьких Афінах і на Самосі, де обвалився купол церкви.

Примітно, що ще до початку роботи рятувальників люди самостійно почали розбирати завали і витягати постраждалих.

Нагадаємо, землетрус стався вдень в п’ятницю, 30 жовтня, і тривав 15 секунд. Його епіцентр знаходився в Егейському морі. Також підземні поштовхи відчувалися в Стамбулі, Чанаккале, Денізлі і Бурсі.