Здоров’я

Чому потрібно обов’язково вживати овочі та фрукти жовтого кольору

В чому їх користь для здоров’я людини.

Ми постійно чуємо, наскільки корисна присутність в щоденному раціоні свіжих овочів і фруктів. Однак важливо не обмежувати себе певним набором продуктів, оскільки кожен з них приносить свою користь організму. Так, до прикладу, давайте розберемо, чому потрібно обов’язково вживати овочі та фрукти жовтого кольору, інформує Ukr.Media.

Які корисні речовини містяться в них?

Каротиноїди

Жовті продукти багаті каротиноїдами, які працюють як антиоксиданти і дозволяють запобігати ряду серйозних захворювань. Крім того, вони сприяють зниженню запальних процесів, які найчастіше стають причиною безлічі смертельно небезпечних хвороб, і захищають організм від впливу вільних радикалів.

Біофлавоноїди

Цей елемент, який у великій кількості присутній в жовтих продуктах, допомагає розщепленню вітаміну С в організмі, що дозволяє тілу отримувати цей вітамін в повному обсязі. Крім того, він стимулює виробництво колагену — важливого компоненту для збереження молодості.

Вітамін С і калій

Жовтий солодкий перець і банани багаті калієм, який є одним з основних поживних речовин. Без цих продуктів не обійтися, якщо ви хочете дотримуватися норм здорового харчування.

Вітамін С присутній у лимоні та манго. Він відіграє велику роль у підвищенні імунітету, покращує стан шкіри, зміцнює кістки, суглоби, а також знижує рівень поганого холестерину і нормалізує артеріальний тиск. Вживати продукти, що містять вітамін С, дуже важливо, оскільки він є одним з компонентів, який наш організм не може виробляти самостійно.

Якісь жовті продукти можна включати у свій раціон?

Банани

Цей фрукт доступний кожному. Крім того, його дуже зручно їсти, тому банан можна легко брати з собою в якості перекусу. Він приносить багато користі здоров’ю і навіть сприяє зниженню ваги.

Ананаси

Цей фрукт чудово підійде для поліпшення роботи травної системи і зниженню запальних процесів в організмі.

Жовтий солодкий перець

Він багатий клітковиною, фолієвою кислотою, залізом. Крім того в ньому є ряд антиоксидантів.

Лимон

Він може збільшувати швидкість метаболізму, запобігати появі каменів у нирках. Лимон допоможе уникнути зневоднення.

Манго

Цей фрукт не тільки дуже смачний, але і дуже корисний. Вживання манго покращить здоров’я очей, запобігаючи катаракті і дегенерації жовтої плями. Крім іншого в ньому у великій кількості присутній зеаксантин, грає велику роль у підтримці здоров’я людини.

Кульбаба

Заварювати квітки кульбаби корисно для печінки. Ця трава сприяє виведенню токсичних речовин з організму.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net