Здоров’я

COVID-19 внесли до списку професійних захворювань в Україні

Міністерство охорони здоров’я має визначити перелік посад, залучених до боротьби з пандемією коронавірусу.

Кабінет міністрів на засіданні в середу підтримав проект постанови про внесення коронавірусу COVID-19 у перелік професійних захворювань. Про це повідомляє РБК-Україна.

Так, захворювання на COVID-19 внесли до переліку професійних захворювань, яким керуються при встановленні діагнозу, його зв’язку з роботою або професією, вирішенні питань експертизи працездатності, медичної і трудової реабілітації, а також розгляді питань про відшкодування власником підприємства, установи або організації або уповноваженим ним органом шкоди, завданої працівникові внаслідок ушкодження його здоров’я, пов’язаного з виконанням трудових обов’язків.

Тепер у Міністерства охорони здоров’я є два тижні для визначення переліку посад медичних та інших працівників, які безпосередньо беруть участь в ліквідації епідемії і здійсненні заходів щодо запобігання розповсюдженню коронавірусу.

Нагадаємо, в Україні захворіли на COVID-19 понад 3,2 тисячі медпрацівників. Померли від ускладнень 29 співробітників медустанов, 935 медиків — одужали.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net