Соціум

Цукерберг розповів, чому Facebook не блокує пости Трампа

Засновник Facebook Марк Цукерберг заявив, що соцмережа не вилучила повідомлення президента США Дональда Трампа про намір відправити в Міннеаполіс бійців Нацгвардії через свободу самовираження.

Цукерберг наголосив, що пост Трампа не видалили, бо позиція Facebook передбачає свободу самовираження за умови, що «це не несе безпосередню загрозу, шкоду чи небезпеку».

За його словами, публікацію вирішили залишити, незважаючи на те, що вона викликає занепокоєння.

«Згадка про Національну гвардію, як ми його зрозуміли — це попередження про дії держави. Ми думаємо, що люди повинні знати, якщо влада планує застосувати силу», — заявив Цукерберг.

Також він пояснив, що слова Трампа про насильство люди теж повинні побачити.

Нагадаємо, що 29 травня Трамп у постах у соцмережах звинуватив мера Міннеаполіса Джейкоба Фрея в слабкості через події в місті після вбивства поліцією чорношкірого чоловіка і пригрозив ввести сили Національної гвардії.

Тоді соцмережа Twitter закрила можливість коментувати, лайкати і шерити цей пост з поясненням, що він порушує правила соцмережі про «прославляння насильства», проте вирішила не видаляти його «в інтересах громадськості».

26 травня Twitter назвала фейком пост Трампа, в якому він розкритикував ідею губернатора Каліфорнії про проведення виборів президента за допомогою пошти, і запропонувала дізнатися більше інформації про такий вид голосування. Тоді Трамп заявив, що соцмережа втручається у вибори і придушує свободу слова.

Після цього Трамп оголосив про намір регулювати соціальні мережі. А ті, що не пристануть на регулювання, пообіцяв закрити. 29 травня Трамп видав указ проти «цензури» в соцмережах.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net