Здоров’я

Цукор послаблює захисну роботу імунної системи організму

Якщо хочете бути здоровими — обмежте вживання цього продукту.

Згідно з недавнім дослідженням, опублікованим в журналі Circulation, надмірне споживання цукрів тісно пов’язано з деякими порушеннями обміну речовин, і імунної системи, інформує Ukr.Media.

Вплив надлишку цукру на імунну систему

Споживання великої кількості рафінованого цукру може вплинути на різні органи та системи організму. Надлишок цукру значно послаблює імунну систему.

Засвоєння вітаміну С

Вітамін С необхідний для росту, підтримання і відновлення тканин. Він відіграє важливу роль у зміцненні імунної системи та здорового травлення. Але людський організм не може виробляти вітамін С, а отримує його з харчових джерел: апельсинів, лимонів, чебрецю, петрушки, шпинату і капусти. Однак надлишок глюкози в крові може перешкоджати правильному засвоєнню вітаміну С, що може призвести до дефіциту.

Окислювальний стрес

Окислення — важливий процес, який позбавляє організм від токсинів, патогенів та інших потенційно шкідливих елементів. Він виробляє вільні радикали, які є нестабільними, але відносно нешкідливими молекулами. Антиоксиданти відіграють важливу роль у регулюванні кількості вільних радикалів, оскільки вони можуть легко пошкодити здорові й важливі клітини, якщо їх не контролювати.

Багато змін можуть викликати окислювальний стрес, у тому числі надлишок глюкози в крові. Вільні радикали виділяються у великих кількостях, коли організм переробляє цукор.

Сильна імунна система може допомогти захистити організм від різних захворювань і ускладнень здоров’я. Підтримайте імунну систему, дотримуючись здорового способу життя, живильної дієти, контролюючи споживання рафінованого цукру.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net