Економіка

Дефіцит продуктів українцям не загрожує — митниця

Фури з товарами проходять кордони без перешкод, заявили в митниці. Там також нагадали, що 90% продуктів, які споживають українці — місцевого виробництва.

Продукти не зникнуть з полиць супермаркетів на час карантину, а карантин не поширюється на фури з товарами. Про це повідомила прес-служба Нової митниці на сторінці у Facebook.

«Україна закрила кордон, щоб уберегти громадян від загрози заразитися коронавірусом. Втім, це обмеження не стосується вантажних перевезень. Жодна країна світу не може дозволити собі перебоїв у поставках сировини або критичного імпорту, як і зірвати виконання експортних контрактів… Щоб українці не боялися, що завтра не буде чого їсти, Митниця щодня інформуватиме про товарообіг, а також — надходженнях до бюджету», — зазначили в повідомленні.

При цьому, Нова митниця наголосила, що Україна не є критично залежною від імпортованих продуктів харчування, оскільки 90% товарів, які споживають українці — вітчизняного виробництва.

Також в митниці зауважили, що маршрути для фур можуть бути переплановані з одних пунктів пропуску на інші, оскільки близько сотні пунктів призупинили свою роботу на час карантину. Зазначається, що на кордонах можуть утворюватися черги з вантажівок у зв’язку з їхнім ретельним санітарним контролем, але фури з товаром курсують між країнами без перешкод щодня.

Нагадаємо, минулого тижня магазинам і ринкам в Києві доручили створити стратегічний запас продуктів на два тижні.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net