Політика

Депутати Ради звернулися до Шмигаля через ситуацію в енергетиці

Пріоритетна робота теплових електростанцій призводить до подорожчання електроенергії для промисловості і ЖКГ.

Уряд не повинен допустити зниження обсягів виробництва електроенергії атомними електростанціями на користь теплових. Про це йдеться у зверненні до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, яке підписали 97 депутатів Верховної Ради, пише Інтерфакс-Україна.

Збільшення частки теплових електростанцій в загальному обсязі вироблення призводить до подорожчання електроенергії для кінцевих споживачів, підкреслюють депутати.

Так, в травні середньозважена ціна електроенергії на ринку «на добу вперед» підвищилася на 13%, в порівнянні з квітнем. Це, в свою чергу, збільшило фінансове навантаження на підприємства промисловості, житлово-комунальної сфери і державний сектор економіки.

У зв’язку з цим депутати вимагають від прем’єра переглянути прогнозний баланс об’єднаної електроенергетичної системи на користь держкомпанії Енергоатом, що керує роботою АЕС.

Раніше глава комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус повідомив, що в Україні обмежили виробництво найдешевшої електроенергії, яка виробляється на АЕС.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net