Політика

Держлікарні від коронавірусу лікують безкоштовно — МОЗ

Держава передбачила спеціальний тариф, який буде оплачуватися установам охорони здоров’я, які надають допомогу хворим на Covid-19.

У держлікарнях України лікування від коронавірусу є безкоштовним. Про це в ході брифінгу повідомив заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко.

«Відповідно до закону про захист населення від інфекційних захворювань, медична допомога в комунальних закладах охорони здоров’я хворим на інфекційні захворювання надається безкоштовно», — сказав Ляшко.

Він зазначив, що, незважаючи на те, що з 1 квітня система охорони здоров’я запрацювала в іншому режимі, лікування від коронавірусу залишиться безкоштовним.

«Ми будемо стежити і робити все можливе, щоб хворі, які потрапляють до лікарень і лікуються від коронавірусної хвороби, мали повне забезпечення лікарськими засобами для симптоматичного лікування, а також специфічного лікування», — сказав Ляшко.

За його словами, Національна служба здоров’я України передбачила спеціальний тариф, який буде оплачуватися установам охорони здоров’я, які надають допомогу хворим на Covid-19.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net