Здоров’я

Дієтологи назвали овочі, які допоможуть пришвидшити метаболізм

Після 40 років для пришвидшення метаболізму варто акцентувати увагу на деяких овочах.

Овочі, що підвищують метаболізм, — найкращі для схуднення і підтримання здорової ваги у віці після 40 років, коли зниження обміну речовин сприяє набору ваги, констатують дієтологи. Фахівці назвали вісім овочів, що ефективно підвищують метаболізм після 40 років, інформує Ukr.Media.

Броколі

Овоч містить кальцій — відомий натуральний спалювач жиру, а також багато вітаміну С. За словами дієтологів, це одна з найбільш ефективних комбінацій для підвищення метаболізму, позбавлення надлишків води, набряків.

Спаржа

Вживання овоча збільшує концентрацію глутатіону в організмі. Цей антиоксидант забезпечує потужний детокс-ефект — у віці після 40 років організм потребує такої підтримки.

Цикорій

Сприяє виробленню жовчі, активуючи функцію печінки щодо розщеплення жирів, також позитивно впливає на кишкову флору. Підвищення метаболізму стає наслідком даних процесів.

Листова капуста (кейл)

Містить рекордну кількість вітаміну А, майже всі вітаміни групи В, кальцій у поєднанні з вітаміном С — подібний комплекс речовин знижує рівні холестерину, жиру, відновлює флору кишківника, підвищує метаболізм після сорокаріччя.

Огірки

Стимулюючи процеси метаболізму, огірок також підтримує гідратацію організму, допомагає позбутися небажаних речовин. Дієтологи радять їсти овоч із шкіркою, що містить калій, залізо, магній, кальцій, вітаміни А, і С.

Буряк

Впливаючи на функцію клітин печінки і жовчного міхура, надає травну, сечогінну дію, спонукає організм швидко виводити шкідливі речовини, надлишки рідини з тканин. Краще вживати сирим.

Морква

Стимулює обмін речовин в організмі після 40 років, успішно виводить надлишки холестерину. Клітковина сирого овоча містить мінімум жирів, але потребує багато енергії для перетравлення.

Брюссельська капуста

У ній багато вітаміну С, мінералів, антиоксидантів, сірки. Завдяки їм прискорюється робота печінки, що добре впливає на метаболізм.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net