Соціум

Disney+ додав попередження про расизм в деякі зі своїх мультфільмів

Стрімінговий сервіс Disney+ почав попереджати глядачів про расистський зміст деяких своїх класичних мультфільмів. Це торкнулося «Пітера Пена», «Котів-аристократів», «Фантазії», «Дамбо», «Леді і Бродяги». Про це повідомив Variety.

«Цей контент містить негативне зображення або погане поводження з конкретними людьми або культурами, — йдеться в попередженні. — Ці стереотипи були помилковими тоді і так само є помилковими зараз».

Повідомляється, що мультфільм про Пітера Пена потрапив у цей список через дискримінацію щодо корінних американців. Корінні жителі вигаданої країни «Неверленд» в мультфільмі називаються «червоношкірими». Крім того, у фільмі звучить пісня під назвою «Що робить червону людину червоною?».

Екранізація твору Редьярда Кіплінга потрапила в цей список за зображення орангутана Луї, який співає джаз і багато лінується, персонаж пов’язують з пародією на афроамериканців. У картині «Леді і Бродяга» є персонажі Сі й Ам, сіамські коти. Їхні зображення порахували стереотипом, спрямованим проти азіатів.

У мультфільмі «Дамбо» слоненя вчить літати на вухах група ворон, які, як порахували в Disney, розмовляють з підкресленим афроамериканским акцентом.

Нагадаємо, у США професор Південно-Каліфорнійського університету Грег Паттон був тимчасово відсторонений від роботи через звинувачення в расизмі. Цього домоглися його темношкірі студенти. Паттон кілька разів вимовив китайське слово, дуже схоже на образу для афроамериканців.