Здоров’я

Дитячі табори в Україні закриті до серпня — МОЗ

Літня оздоровча кампанія для дітей в Україні цьогоріч перебуває під загрозою повного зриву.

Кабінет Міністрів продовжив заборону на роботу дитячих оздоровчих таборів до 31 липня. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу.

За його словами, це пов’язано з несприятливою епідеміологічною ситуацією в країні.

«Просто треба звернути увагу на ті цифри, які у нас є з коронавірусної хвороби щодня: кількість нових випадків, кількість людей, які щодня госпіталізуються, кількість людей, які помирають від коронавірусної хвороби — і тоді набагато легше буде зрозуміти, чому ми не дозволяємо працювати дитячим оздоровчим таборам», — сказав він.

Глава МОЗ нагадав, що в оздоровчих таборах відпочиває велика кількість дітей з різних регіонів, тому під час відпочинку в цих оздоровчих таборах можливі спалахи захворювання на COVID-19.

«Саме з таких причин — бо це масова кількість дітей, які одночасно перебувають разом, було прийнято рішення уряду про заборону відкриття дитячих таборів відпочинку до 31 липня 2020 року», — резюмував він.

Нагадаємо, раніше Кабмін визнав недоцільною роботу оздоровчих дитячих таборів до 1 липня. Тоді Степанов наводив ті ж самі аргументи на користь такого рішення.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net