Світ

Дизельгейт: Volkswagen виплатив майже $10 млрд клієнтам у США

У США покупці автомобілів німецького концерну Volkswagen отримали понад 9,8 млрд доларів (8,3 млрд євро) як компенсацію у справі про маніпуляції даними щодо вмісту шкідливих речовин у вихлопних газах дизельних двигунів машин. Про це напередодні повідомила Федеральна торгова комісія (ФТК) США.

Зазначається, що понад 86% клієнтів, які заявили про претензії, захотіли, щоб компанія викупила їхні авто, або ж достроково розірвали договір оренди — замість того, щоб чекати того, коли дефект усунуть. Після визнання в махінаціях у 2015 році Volkswagen пообіцяв відремонтувати або ж придбати у власників понад 550 тисяч машин.

Як уточнює Reuters, сума у $ 9,8 млрд склалася з виплат самого концерну ($ 9,5 млрд) і коштів корпорації Robert Bosch ($ 300 млн), яка є найбільшим постачальником технологічних розробок для дизельних двигунів.

При цьому Volkswagen виплатив власникам та орендарям 457 тисяч автомобілів з 2,0-літровим мотором від $ 5100 до $ 10 тисяч на додаток до оціночної вартості їхніх машин.

Нагадаємо, у вересні 2015 року внаслідок ініційованих владою США розслідувань Volkswagen змушений був визнати, що більш ніж на 10 млн проданих у світі автомобілів було встановлено програмне забезпечення, яке дозволяло маніпулювати тестами на відповідність двигунів екологічним стандартам.

Дизельгейт викликав масове відкликання машин компанії для усунення фальсифікацій. Volkswagen домовився з владою США про штрафи і компенсації на загальну суму понад $ 18 млрд у рамках врегулювання скандалу.

Також повідомлялося, що у зв’язку з дизельним скандалом загальні втрати Volkswagen досягли 30 млрд євро.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net