Прогрес

Для вакцини Pfizer створили контейнери з GPS

Для перевезення і зберігання вакцини від нового коронавірусу фармацевтичних компаній Pfizer і BioNTech розроблені спеціальні ізотермічні контейнери. Про це головний виконавчий директор Pfizer Альберт Бурла повідомив в опублікованому інтерв’ю газеті The New York Times.

«Ці контейнери оснащені датчиками GPS і термометрами всередині, щоб нам в будь-який момент було відомо, де знаходиться об’єкт і яка температура всередині нього. Якщо щось піде не так, чого ми не припускаємо, ця партія вакцини застосовуватися не буде», — пояснив Бурла, відповідаючи на питання про необхідність зберігання та перевезення препарату в температурі не нижче мінус 75 градусів Цельсія.

Pfizer готова гарантувати постачання препарату замовнику на території США протягом доби. Компанія розраховує провести до 50 млн доз до завершення поточного року, половина цього обсягу призначена не для США.

«Ми можемо поставляти вакцину машинами, вантажівками, літаками, суднами, чим завгодно», — повідомив глава компанії.

Раніше американська Pfizer і німецька BioNTech опублікували дані, згідно з якими ризик заразитися коронавірусом при застосуванні їхньої вакцини знижується більш ніж на 90%.

Раніше в Кабміні заявили, що карантин не скасують до вакцинації. Різні обмеження будуть вводити до тих пір, поки в Україні не проведуть вакцинацію від коронавірусу.

При цьому в ВООЗ спрогнозували дату початку поставки вакцин. Вакцину від коронавірусу почнуть поширювати з обмежених поставок, орієнтованих на групи ризику.