Прогрес

Для ЗСУ модернізували безпілотник Raybird

В Україні модернізували версію безпілотника ACS-3 (Raybird-3), який використовують у Повітряних Силах ЗС України для повітряної розвідки. Про це повідомляє видання Ukrmilitary.

Як повідомили розробники, попередня версія ACS-3 була здатна підніматися на висоту в 2,5 км і перебувати в повітрі протягом 20 годин. У 2016 році цей БПЛА був допущений до експлуатації в ЗСУ, а постачати їх в армію почали в 2019-му. Цивільна версія безпілотника Raybird-3 навіть встановила рекорд України з тривалості безперервного перебування в повітрі, а саме 24 години 31 хвилину.

А ось у модернізованого БПЛА з’явився новий японський інжекторний двигун, який економічніший і надійніший. Завдяки йому висота польоту збільшилася до близько 4500 м.

Однією з особливостей нових можливостей Raybird-3 стала «фішка» — клієнт-серверна архітектура. Тобто якщо раніше одним безпілотником керувала одна людина, то тепер до наземної станції управління можна підключити будь-яку кількість БПЛА і навпаки — до одного апарату будь-яку кількість користувачів. Якщо до одного безпілотника підключені декілька користувачів, то програма вміє розмежовувати їхні права. Наприклад, один оператор може тільки спостерігати за діями безпілотника, а інший — керувати ним.

Також завдяки новому програмному забезпеченню оператору стало простіше управляти безпілотним літальним апаратом завдяки повністю графічному інтерфейсу без таблиць на польотне завдання.

За словами розробника, час перебування БПЛА в повітрі залежить від маси і типу корисного навантаження. З фотоапаратом безпілотник буде літати більш як 30 годин, з камерою цей показник буде залежати від інтенсивності її використання і складе близько 20 годин.

Нагадаємо, ЗСУ взяли на озброєння новий бронеавтомобіль. Автомобіль Козак-2М1 відповідає натовським стандартам захисту від стрілецької зброї і протимінним захистом.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net