Політика

До Києва їде єврокомісар з питань розширення ЄС

У ході візиту дипломата буде підписано Угоду про підтримку ЄС електронного урядування та цифрової економіки.

На цьому тижні Україну відвідає єврокомісар з питань сусідства та розширення Олівер Варгеї. Як повідомляє прес-служба Єврокомісії, візит дипломата відбудеться 11-12 лютого.

«Під час мого візиту я буду обговорювати всебічну підтримку ЄС, яка виходить далеко за рамки тільки фінансової підтримки і технічної допомоги. Мій візит в Україну також сприятиме нашим обговоренням на Раді ЄС із закордонних справ, що має відбутися в березні», — сказав Варга.

Очікується, що єврокомісар зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським, спікером парламенту Дмитром Разумковим, прем’єр-міністром Олексієм Гончаруком, віце-прем’єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитром Кулебою і главою МЗС Вадимом Пристайком. Крім того, Варга зустрінеться з парламентським комітетом з інтеграції України з ЄС.

Він також візьме участь у церемонії покладання свічок до Меморіалу Небесної сотні і зустрінеться з представниками організацій громадянського суспільства, а також представниками національних меншин.

В рамках візиту буде підписано Угоду про підтримку ЄС електронного урядування та цифрової економіки.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net