Прогрес

Дошку для серфінгу знайшли через 2,5 роки в іншій півкулі

Серфер Дуг Фальтер втратив у хвилях на Гаваях свою дошку для серфінгу. Через два з половиною роки вона знайшлася в іншій півкулі на Філіппінах, пише Fox News.

Фальтер дуже засмутився, оскільки, за його словами, на цій дошці він «зловив найбільші хвилі у своєму житті». Серфер написав пост в Facebook, у якому розповів про свою втрату.

Яке ж було здивування Фальтера, коли йому написали з іншої півкулі. У повідомленні говорилося, що його дошка подолала приблизно 5,2 тисячі миль (8 369 кілометрів) і знаходиться в прибережній провінції на Філіппінах Сарангані.

З’ясувалося, що вона потрапила до місцевого жителя Джованні Брансуели, вчителя початкової школи, який хотів стати серфером. Брансуела купив дошку у рибалки.

Філіппінець зауважив на дошці логотип і відвіз її до формувальника дощок, щоб той розповів йому про попереднього власника. Після цього вчитель відшукав у соціальних мережах Фальтера і написав йому.

Фальтер був вражений. Тепер він хоче поїхати на Філіппіни, щоб подякувати Брансуелу за те, що зберіг дошку. Також серфер планує викладати на островах уроки серфінгу.

Нагадаємо, що потопаючий серфер вижив завдяки «дивному рішенню». Через погані погодні умови 17-річний хлопець упав з дошки і загубився. Його врятувала курйозна випадковість.

Також раніше повідомлялося, що в Новій Зеландії 60-річний серфер відбився від акули голіруч.