Аналітика

Дослідники прогнозують зростання ринку продуктів харчування

Світовий ринок продуктів харчування в 2020 році зросте на 2,2% із загальним оборотом в 9,4 трильйона доларів через вплив пандемії COVID-19. Про це, в середу, 10 червня, повідомляє Fruitnet з посиланням на результати дослідження компанії Global Data.

Свої висновки експерти роблять на аналітиці, яка показує різке зниження числа тих, хто обідає не вдома. При цьому, за даними GlobalData, 43,3% споживачів в світі стали частіше готувати вдома.

«COVID-19 став каталізатором зростання онлайн-продажів продуктів харчування, і 28,9% споживачів в світі тепер купують більше цієї продукції в інтернет магазинах», — вважають аналітики.

На їхню думку, тенденція зростання онлайн продажів буде особливо помітною в країнах, де магазини продуктів харчування поки досить слабо були представлені онлайн.

«За нашими прогнозами, у Великобританії торгівля продуктами харчування онлайн виросте на 25,5% в цьому році, чого не спостерігалося в країні з 2009 року», — говориться в звіті.

У той же час, аналітики готові переглянути прогноз, залежно від того, як швидко ресторани та інші постачальники подібних послуг зможуть знову повернутися до своєї діяльності.

«Тим не менш, ми очікуємо, що попит на подібні послуги не буде високим практично в усьому світу протягом більшої частини 2020 року, а продажі через мережі супермаркетів, навпаки, будуть продовжувати рости», — резюмують дослідники.

Раніше повідомлялося, в травні споживчі ціни в Україні зросли на 0,3%, з початку року інфляція зросла на 1,8%.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net