Здоров’я

Дослідники з’ясували який вид шоколаду здатний покращити настрій

Всі види шоколаду по-своєму приємні на смак і кожен з них має свій неповторний аромат. Зазвичай, щоб доставити собі солодке задоволення, хочеться з’їсти одну з плиток, бо неможливо встояти ні перед молочним, ні перед білим або чорним шоколадом. Але якщо подивитися на питання з наукової точки зору — який шоколад по-справжньому здатний підняти настрій, то фахівці рекомендують вживати натуральний продукт, інформує Ukr.Media.

Темний шоколад допомагає впоратися з депресією

Дослідники з Лондона хотіли з’ясувати: чи можна позбутися депресивного стану, якщо вживати темний шоколад щодня. Вони проаналізували дані національного дослідження здоров’я і харчування у США. В експерименті взяло участь 13 626 осіб. Більша частина учасників регулярно їли молочний шоколад, а в меншості були люди, які вживали в їжу темний шоколад.

Учасники, які їли молочний шоколад — у них рівень депресивності практично не знизився. Але люди, які обрали для експерименту темні шоколадні плитки, практично на 70% позбавилися від симптомів депресії.

Особливості темного шоколаду

Темний шоколад містить сполуки, звані флаванолами. Вони є потужними антиоксидантами і протизапальними елементами. Даний вид шоколаду також містить корисні розчинні волокна і мінерали, такі як магній і калій.

Шоколад містить фенілетиламін (PEA), що є тією ж хімічною речовиною, яка створює людський мозок під час закоханості. PEA спонукає мозкові нейрони до вироблення ендорфінів, які роблять людину щасливою і радісною. Також темний шоколад розслабляє кровоносні судини мозку, що, своєю чергою, призводить до вироблення природного серотоніну.

Кілька нюансів

Денна норма темного шоколаду для дорослої людини — це третина або половина плитки 30-50 грам. Додатково слід переконатися, що темний шоколад справжній, бо деякі бренди додають у плитки багато цукру.

Процентне співвідношення в якісній шоколадній плитці має становити не менше 70% какао-масла або какао тертого.
Справжній натуральний шоколад не повинен кришитися, коли його кусаєш — це означає, що плитка була зроблена на основі пальмового жиру.
Варто додати те, що справжній якісний шоколад не дешевий.
Висновок

Темний натуральний шоколад містить всі необхідні елементи, що піднімають настрій людині. Достатньо внести цей продукт у свій раціон і результат буде помітний практично відразу.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net