Прогрес

Дослідження допомогло з’ясувати, чим займаються кішки ночами

Таким чином з’явилися карти з дивовижними траєкторіями руху за одну ніч.

Якщо ви живете в приватному будинку і відпускаєте кішку гуляти на вулицю, то напевно замислювалися, чим займається ваш вихованець ночами. Зустрічається з приятелями? Полює на мишей? Спить на ганку? Є одне цікаве дослідження, яке допомогло це з’ясувати, інформує Ukr.Media.

Адміністрація регіону Центральне плато (Австралія) зацікавилася нічним життям місцевих кішок і організувала проєкт з моніторингу їх активності. Більше десятка котів отримали нашийники з GPS-міткою, завдяки яким фахівці могли відстежувати пересування вихованців з точністю до метра. Всі переміщення кішок наносилися на карту місцевості та результати виявилися досить несподіваними. Як з’ясувалося, кішки здатні забратися дуже далеко від дому.

Проєкт був розпочатий в середині березня за участю 25 кішок, але через два місяці, до середини травня, їх залишилося лише 14. Інші кішки в повному порядку — просто вони зуміли позбутися нашийника з міткою, тим самим достроково припинивши випробування. А завдяки їхнім більш розумним і слухняним родичам фахівцям вдалося скласти GPS-треки котячих нічних пригод. Господарі кішок були неймовірно здивовані відстанню, яку долали ночами їх вихованці та яким потенційним небезпекам вони могли піддаватися в дорозі.

Джерело: UkrMedia

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net