Men's & Women's

Дослідження показало — кому насправді надають перевагу чоловіки блондинкам чи брюнеткам

Питання про те, чи воліють чоловіки блондинок або брюнеток, хвилює жінок протягом десятиліть. Але тепер, нарешті, з’явилися наукові дані:

Психологи Аугсбургського університету (штат Міннесота) провели дослідження, щоб визначити, як колір волосся жінок може впливати на їх привабливість для протилежної статі. І ось що їм вдалося з’ясувати, інформує Ukr.Media.

Раз блондинка — значить, молода?

Згідно з отриманими результатами, чоловіки сприймають світловолосих жінок як молодих і здорових, а, отже, більш привабливих.

Все це закладено в нас природою. Волосся завжди було маркером фізичного здоров’я. Оскільки волосся з роками темніє, жінки зі світлим волоссям, як правило, сприймаються чоловіками, як більш молоді, а значить — більш здорові, і в них є більше шансів народити на світ здорове потомство — стверджують Девід Матц і Верлін Хинз (David C. Matz & Verlin B. Hinsz).

Однак, на думку чоловіків, білявки менш серйозні, ніж брюнетки і шатенки. Виходячи з цього, більшість респондентів віднесли світловолосих жінок до категорії тих, з ким їм хотілося б зустрічатися, а брюнеток — до категорії тих, на кому вони хотіли б одружитися.

Таким чином, колір волосся жінки дійсно впливає на сприйняття протилежної статі, оскільки є маркером привабливості, молодості і загального стану здоров’я.

До речі, в ході дослідження несподівано з’ясувалося, що дівчата з середньою довжиною волосся виявилися більш привабливі для хлопців, ніж красуні з довгим волоссям.

Люблять одних, одружуються з іншими?

Ось до якого висновку дійшли дослідники:

Результати дослідження свідчать про те, що чоловіки можуть робити складні судження про жінок щодо їх бажаних відносин і потенціалу виховання на основі помітних характеристик, таких як колір волосся і довжина.

Отже, вчені стверджують, що світловолосі дівчата в цілому приваблюють чоловіків все-таки більше, ніж жінки з рудим і темним волоссям. А ось найчастіше одружуються на брюнетках і шатенках з волоссям до плечей!

Джерело: UkrMedia

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net